Χαμηλά η Ελλάδα στην απασχόληση πτυχιούχων

Τις Ευρωπαϊκές χώρες με τα υψηλότερα και χαμηλότερα ποσοστά απασχόλησης πτυχιούχων, με βάση τα πρόσφατα στοιχεία της Εurostat, παρουσιάζει η εταιρεία Savoy Stewart.

Η πανδημία έχει κάνει ακόμη πιο δύσκολη την εύρεση εργασίας τον τελευταίο χρόνο, ειδικά για τους νέους πτυχιούχους ενώ όπως δείχνουν πρόσφατες μελέτες, όχι μόνο οι δεξιότητες αλλά και η τοποθεσία έχει επίπτωση επίσης.

Ποια χώρα έχει τα πιο υψηλά ποσοστά απασχόλησης πτυχιούχων;

Η Μάλτα έχει το πιο υψηλό ποσοστό απασχόλησης σε όλη την Ευρώπη. Με το επιβλητικό 93,4% των πρόσφατων πτυχιούχων να απασχολούνται, φαίνεται ότι το εργατικό δυναμικό της Μάλτας είναι ισχυρό.

Στη δεύτερη θέση είναι η Γερμανία, με το ποσοστό απασχόλησης των πτυχιούχων στο 92,7%. Τα στατιστικά στοιχεία μαρτυρούν το εντυπωσιακό εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας και την έκρηξη της εργασίας την τελευταία δεκαετία.

Ακολουθεί η Ολλανδία με 91,9% και η Ισλανδία με 91,5%.

Το top 10 των χωρών περιλαμβάνει επίσης:

Νορβηγία – 90,5%

Λουξεμβούργο – 89,4%

Αυστρία – 89%

Σουηδία – 88,7%

Ελβετία – 87,9%

Τσεχία – 87,3%

Πού είναι τα χαμηλότερα ποσοστά απασχόλησης πτυχιούχων;

Η Ευρωπαϊκή χώρα με τα χειρότερα ποσοστά απασχόλησης για τους πτυχιούχους είναι η Βόρεια Μακεδονία -καταγράφεται ένα συγκλονιστικά χαμηλό 57,2%. Μετά τη Βόρεια Μακεδονία είναι η Τουρκία με 57,8% -οι κοινωνικές αναταραχές και οι πολιτικές επιπτώσεις μπορεί να ευθύνονται για τους χαμηλούς αριθμούς. Αντιμετωπίζοντας επίσης οικονομικά ζητήματα, ακολουθούν η Ιταλία και η Ελλάδα με 58,7% και 59,4% αντίστοιχα.

Άλλες Ευρωπαϊκές χώρες με χαμηλά ποσοστά απασχόλησης πτυχιούχων είναι οι: Μαυροβούνιο – 65,4%, Σερβία – 66,5%, Γαλλία – 75,7%, Κροατία – 75,8%, Ρουμανία – 76,1%.

Αφήστε ένα Σχολιο