Μεταλλάξεις και κρούσματα κρίνουν την άρση η την παράταση του lockdown

Κρίσιμα θεωρούνται από τους επιδημιολόγους τα δεδομένα του επόμενου τριημέρου, για την πορεία των περιοριστικών μέτρων στην Αττική, καθώς η πληρότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αυξάνεται σταδιακά, ενώ οι μεταλλάξεις αλλά και τα κρούσματα θα κρίνουν την άρση η την παράταση του lockdown.

Με τα μέτρα να λήγουν στις 28 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας θα διαμορφώσει την τελική της πρόταση για παράταση των μέτρων ή σταδιακή άρση τους, την ερχόμενη Παρασκευή. Στο μεταξύ όμως οι επιδημιολόγοι παρακολουθούν τις εξελίξεις με συνεδριάσεις της υποεπιτροπής τους στη διάρκεια της εβδομάδας, ώστε να διαπιστωθούν οι τάσεις και η δυναμική της πανδημίας.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Δευτέρα 880 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 180.672 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων το 51,8% είναι άνδρες.

Από το 880 νέα κρούσματα, τα 396 εντοπίστηκαν στην Αττική, 85 στη Θεσσαλονίκη και 65 στην Αχαΐα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 24, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.321 θάνατοι. Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 346 (το 67,3% είναι άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.280 ασθενείς.

Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 264 (ημερήσια μεταβολή +1,93%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 233 ασθενείς.

Αφήστε ένα Σχολιο