Ανοικτά της Λήμνου το Τσεσμέ

Με πολλούς και ποικίλους τρόπους προκαλεί την Ελλάδα η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες, την ίδια στιγμή που ο Ερντογάν αλλά και οι υπουργοί του κατηγορούν την Ελλάδα ότι δημιουργεί προβλήματα και δεν ακολουθεί το Διεθνές Δίκαιο!

Εντός της θαλάσσιας περιοχής στο Κεντρικό Αιγαίο όπου ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν υδρογραφικές έρευνες μέχρι τις 2 Μαρτίου πλέει από το βράδυ της Κυριακής το πλοίο του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού «Τσεσμέ».

Το Τσεσμέ, κινείται ανάμεσα στην Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο. Σε διεθνή ύδατα μεν, αλλά σε μια περιοχή που η μοναδική αρμόδια αρχή για την αδειοδότηση ερευνών στην στήλη ύδατος είναι η Ελληνική κυβέρνηση. Παρατύπως και χωρίς κανενός είδους αδειοδότηση από την Αθήνα, το πλοίο του Τουρκικού πολεμικού ναυτικού βρίσκεται εντός της περιοχής όπου έχει ανακοινωθεί η διενέργεια υδρογραφικών ερευνών.

Κοντά στο Τουρκικό Τσεσμέ δεν βρίσκονται πολεμικά πλοία, ούτε από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, ούτε από τον Τουρκικό στόλο. Το υδρογραφικό πλοίο παρακολουθείται διακριτικά από σκάφος του Λιμενικού, στο οποίο έχει ανατεθεί η αποστολή.

Το Τσεσμέ κινείται με χαμηλή ταχύτητα περίπου 5-6 κόμβων. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι περίπου πέντε μποφόρ. Από τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών δεν υπάρχει επιβεβαίωση αν πράγματι το Τουρκικό Τσεσμέ πραγματοποιεί υδρογραφικές έρευνες και τι είδους είναι οι συγκεκριμένες εργασίες.

Αφήστε ένα Σχολιο