Μπάιντεν στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου: «Η Αμερική επέστρεψε!»

Ηγετική ομιλία από τον Τζο Μπάιντεν, σε μια από τις πρώτες εμφανίσεις του στην παγκόσμια σκηνή, στη διάρκεια της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, στην οποία απευθύνθηκε μέσω τηλεμηνύματος.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε τη δέσμευσή του στις παγκόσμιες συμμαχίες και τις δημοκρατικές αξίες, ενώ άφησε «αιχμές» για τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, επισημαίνοντας πως προτίθεται να αντιστρέψει πλήρως τις πολιτικές του. Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, επισημοποιήθηκε η επιστροφή των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

«Σας μιλώ σήμερα ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και στην αρχή της διοίκησής μου στέλνω ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο: η Αμερική επέστρεψε», είπε ο Μπάιντεν. «Η Διατλαντική Συμμαχία επέστρεψε. Και δεν κοιτάμε προς τα πίσω, ανυπομονούμε να προχωρήσουμε μαζί».

Ο Μπάιντεν κάλεσε τους συμμάχους να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τις απειλές από την Κίνα και τη Ρωσία και να προστατεύσουν την παγκόσμια ασφάλεια και είπε ότι οι ΗΠΑ θα επανέλθουν στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε επίσης την ανάγκη για μια παγκόσμια απάντηση στην αλλαγή του κλίματος.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα συνεισφέρουν 4 δισεκατομμύρια δολάρια στη «μάχη» κατά της COVID, ενισχύοντας τα προγράμματα εμβολιασμού και τα συστήματα υγείας σε παγκόσμια κλίμακα.

Αφήστε ένα Σχολιο