Η BlackRock, των $8,7 τρις, στρέφει το βλέμμα της στο Bitcoin

Η BlackRock ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων διεθνώς, με την εταιρεία να διαχειρίζεται περίπου 8,7 τρισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του δ’ τριμήνου του 2020, στρέφει το βλέμμα της στο Bitcoin.

Ο Rick Rieder, επικεφαλής του παγκόσμιου τμήματος σταθερού εισοδήματος της BlackRock, δήλωσε στο CNBC την Τετάρτη ότι ο επενδυτικός γίγαντας έχει “αρχίσει να ψηλαφίζει” το bitcoin. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη περίπτωση ενός μεγάλου χρηματοοικονομικού παίκτη που δείχνει ενδιαφέρον για τα ψηφιακά νομίσματα.

Ο κ.Reider δεν ανέλυσε τη στρατηγική της BlackRock για τα κρυπτονομίσματα, αλλά τον περασμένο μήνα η εταιρεία υπέβαλε έγγραφα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ τα οποία δείχνουν ότι θέλει να συμπεριλάβει τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πληρωτέα σε μετρητά για Bitcoin ως επιλέξιμες επενδύσεις για δύο από τα επενδυτικά ταμεία της.

Ο Rieder εξέφρασε στο CNBC την πεποίθησή του ότι το πρόσφατο ράλι του bitcoin οφείλεται εν μέρει στους ισχυρότερους ρυθμιστικούς κανόνες και την εξέλιξη της τεχνολογίας.

“Η αίσθηση μου είναι ότι η τεχνολογία και οι ρυθμιστικοί κανόνες έχουν εξελιχθεί σε σημείο όπου ορισμένοι άνθρωποι θεωρούν ότι πρέπει να είναι μέρος του χαρτοφυλακίου, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η τιμή”, τόνισε ο Rieder.

Η νέα τιμή – ρεκόρ που άγγιξε το bitcoin αυτή την εβδομάδα ήταν 51.000 Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα ξεκίνησε τη χρονιά με την τιμή του να κυμαίνεται περίπου στα 30.000 δολάρια.

Μια πληθώρα μεγάλων εταιρειών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των MicroStrategy, BNY Mellon, MasterCard και PayPal, ανακοίνωσαν πρωτοβουλίες σχετικές με τα κρυπτονομίσματα αυτόν τον μήνα και υπάρχουν αναφορές ότι ένα επενδυτικό τμήμα 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Morgan Stanley σκέφτεται να επενδύσει σε bitcoin. Ένα μέρος των πρόσφατων κερδών του bitcoin πιθανότατα οφείλεται σε μια αναπάντεχη ανακοίνωση από την Tesla, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία έχει επενδύσει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια στα κρυπτονομίσματα και έχει σχέδια να αρχίσει να τα δέχεται ως πληρωμές.

Αφήστε ένα Σχολιο