Γερμανία: Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων δεν συνιστά το εμβόλιο της AstraZeneca στους άνω των 64 ετών

Οι Γερμανικές αρχές εκφράζουν σοβαρές αμφιβολίες για το εμβόλιο της AstraZeneca, ως προς την αποτελεσματικότητά του στην προστασία των ηλικιωμένων, πράγμα που αναμένεται να δημιουργήσει εκ νέου προβλήματα στις ελλείψεις εφοδιασμού που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επιτροπή ειδικών της χώρας συνέστησε να εγκριθεί ο εμβολιασμός του φαρμακοποιού μόνο για άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών, σύμφωνα με σχέδιο αξιολόγησης που κυκλοφόρησε την Πέμπτη από το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας.

Η ομάδα, η οποία αξιολογεί τα εμβόλια για τη Γερμανική κυβέρνηση, δήλωσε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για άτομα άνω των 65 ετών, αν και πρόσθεσε ότι “πέρα από αυτόν τον περιορισμό, το εμβόλιο θεωρείται επίσης εξίσου κατάλληλο”.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Παρασκευή, την απόφασή του σχετικά με την έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19.

Η ΕΕ, μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο, αντιμετωπίζουν επίσης καθυστερήσεις για το εμβόλιο από τις Pfizer/BioNTech SE, καθώς οι εταιρείες ανακαινίζουν ένα εργοστάσιο στο Βέλγιο.

Η AstraZeneca δήλωσε ότι η παραγωγή δόσεων είναι πιο αργή από το αναμενόμενο, γεγονός που θα επηρεάσει τις προγραμματισμένες παραδόσεις. Αυτό προκάλεσε μια τεταμένη αντιπαράθεση, με την εταιρεία και την ΕΕ. Η νέα αυτή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της εφόδου, με εντολή της Κομισιόν, που πραγματοποίησαν οι Βελγικές αρχές στις εγκαταστάσεις της AstraZeneca στη χώρα, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία αναφορικά με τα προβλήματα στην γραμμή παραγωγής, που επικαλείται η Βρετανο-Σουηδική εταιρεία, προκειμένου να δικαιολογήσει τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αφήστε ένα Σχολιο