Φρούριο το Καπιτώλιο- Πρωτοφανείς εικόνες στη συζήτηση για παραπομπή Τραμπ

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου συζητούσε την αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ, στο Καπιτώλιο έλαβαν χώρα πρωτοφανείς σκηνές, καθώς εκατοντάδες στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς ήταν εκεί υπό τον φόβο επανάληψης επεισοδίων.

Οι εικόνες με τους οπλισμένους στρατιώτες να έχουν καταλάβει όλο το χώρο έκαναν το γύρο του κόσμου, μαζί με την είδηση για το ενδεχόμενο παραπομπής Τραμπ.

H Βουλή των Αντιπροσώπων –εν μέσω φόβου για νέες ταραχές– συνεκλήθη προκειμένου να συζητήσει το άρθρο παραπομπής του Τραμπ για «υποκίνηση εξέγερσης» που οδήγησε τους οπαδούς του στο Καπιτώλιο την προηγούμενη εβδομάδα. Η ψήφος της πλειοψηφίας του Σώματος για προσβολή θα πυροδοτούσε δίκη στη Γερουσία που εξακολουθεί να ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν μια τέτοια δίκη θα διεξαχθεί εγκαίρως, προκειμένου να εκδιώξει τον Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

Η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν θα γίνει κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις 20 Ιανουαρίου, ακριβώς στα σκαλιά του Καπιτωλίου, της έδρας του Αμερικανικού Κογκρέσου. Καθώς είχε επικριθεί επειδή την περασμένη Τετάρτη καθυστέρησε να στείλει την Εθνοφρουρά, το Πεντάγωνο ενέκρινε αυτή τη φορά την ανάπτυξη 15.000 στρατιωτών για την τελετή της ορκωμοσίας. Τα μέλη της Εθνοφρουράς, ενώ είχαν αρχικά κινητοποιηθεί για να παράσχουν υποστήριξη στην αστυνομία, άρχισαν αργά την Τρίτη το βράδυ να φέρουν όπλα, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Αφήστε ένα Σχολιο