Βρετανία: Αρνητικό ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας 1.564 θάνατοι σε ένα 24ωρο

Αρνητικό ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας με 1.564 νεκρούς λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού σε μία ημέρα, κατέγραψε η Βρετανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Βρετανικού υπουργείου Υγείας, οι ημερήσιοι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 50% μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ όπως όλα δείχνουν, ενδέχεται οι θάνατοι να ξεπερνούν τους 100.000 από την έναρξη της πανδημίας.

Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει τάση για μείωση των κρουσμάτων. Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 47.525 νέες μολύνσεις, μειωμένες κατά 23,7% έναντι της περασμένης Τετάρτης.

Κάμψη παρουσιάζουν και οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία του Λονδίνου και τα Νοτιοανατολικά, αν και οι αριθμοί των νοσηλευομένων είναι ιδιαίτερα υψηλοί και πάνω από τα υψηλά επίπεδα του πρώτου κύματος. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το εθνικό σύστημα υγείας θα δεχθεί άνευ προηγουμένου πίεση μέχρι τον Μάρτιο.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εξετάζει όλες τις διαθέσιμες επιλογές, από τον περιορισμό του take away και των αγορών, μέχρι το κλείσιμο κι άλλων επιχειρήσεων και την απαγόρευση άσκησης με φίλους στους πολίτες. Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ προειδοποίησε ότι οι επόμενες ημέρες αποτελούν κλειδί και θα δείξουν εάν το lockdown λειτουργεί. Η απόφαση για το ενδεχόμενο νέων μέτρων αναμένεται το Σαββατοκύριακο.

Αφήστε ένα Σχολιο