Χαρδαλιάς: Το 66,4% των κρουσμάτων στην Βόρειο Ελλάδα -Ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων

Για λήψη επιπρόσθετων μέτρων στις περιοχές όπου τα ήδη υφιστάμενα μέτρα δεν θα αποφέρουν αποτελέσματα προειδοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας, την Παρασκευή.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έδωσε μια εικόνα για την εξέλιξη των κρουσμάτων στο σύνολο της χώρας. Όπως είπε, αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα, δηλαδή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που δεν έχουν ολοκληρώσει την κατ’ οίκον απομόνωση, είναι 16.617.

Από αυτά, τα 7.031, δηλαδή ποσοστό 42,3%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 3.267 η το 19,7%, βρίσκονται στην Περιφέρεια της Αττικής, 1.777, η το 10,7%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 1.590, η το 9,6%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και 632, ποσοστό 3,8%, στη Δυτική Μακεδονία.

Το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων κατανέμεται γεωγραφικά σε 5 από τις 13 Περιφέρειες της χώρες. Ειδικότερα, το 66,4% βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας. Η Αττική συγκεντρώνει το 17,9% των ενεργών κρουσμάτων.

Ανάμεσα στις περιοχές που δημιουργούν έντονο προβληματισμό τις τελευταίες 7 ημέρες, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε δύο επιπλέον μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση στο πλαίσιο της στρατηγικής για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού. Το πρώτο αφορά τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα, σε περίπτωση που ανιχνευθούν θετικοί στον coronavirus δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα. Το δεύτερο μέτρο προβλέπει ότι δεν θα επιτρέπονται οι επισκέψεις σε όσους δεν διαβιούν μόνιμα στις μονές του Αγίου Όρους. Και τα δύο αυτά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου.

Αφήστε ένα Σχολιο