Σε νέα επίπεδα ρεκόρ το παγκόσμιο χρέος-272 τρις δολάρια

Σε νέο υψηλό οδήγησε το επίπεδο του παγκόσμιου χρέους η κρίση του coronavirus, καθώς έφτασε στα 272 τρις δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο, το οποίο προειδοποίησε για «επίθεση από τσουνάμι χρέους».

Όπως μεταδίδει το CNBC, το Ινστιτούτο σημείωσε ότι το παγκόσμιο χρέος θα σπάσει ρεκόρ τους επόμενους μήνες, καθώς θα αγγίξει τα 277 τρις δολάρια, αντιπροσωπεύοντας αναλογία χρέους προς ΑΕΠ 365%.

Το παγκόσμιο χρέος αυξήθηκε κατά 15 τρις δολάρια τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2020 και σήμερα βρίσκεται πάνω από 272 τρις δολάρια.

Μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών, το χρέος αυξήθηκε πάνω από το 432% του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας άνοδο 50 ποσοστιαίων μονάδων από το 2019. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν εφαρμόσει ένα από τα μεγαλύτερα πακέτα τόνωσης στον κόσμο, αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ αυτής της αύξησης.

Στην Ευρωζώνη, η οικονομική δράση οδήγησε σε αύξηση του δημόσιου χρέους κατά 1,5 τρις δολάρια την ίδια χρονική περίοδο, φτάνοντας στα 53 τρις δολάρια. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι χαμηλότερα από τα 55 τρις δολάρια που καταγράφηκαν το δεύτερο τρίμηνο του 2014, όταν αντιμετώπιζε την κρίση δημόσιου χρέους.

Αφήστε ένα Σχολιο