Ιταλία: Ο coronavirus βρισκόταν από τον Σεπτέμβριο του 2019 στη χώρα!

Ιταλία: Ο coronavirus βρισκόταν από τον Σεπτέμβριο του 2019 στη χώρα!

Ο coronavirus βρισκόταν στην Ιταλία από τον Σεπτέμβριο του 2019, αναφέρει μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου (ΙΝΤ) του Μιλάνου, αποκαλύπτωντας ότι ο ιός είχε εξαπλωθεί εκτός Κίνας, νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει δηλώσει ότι ο coronavirus ήταν άγνωστος πριν από το ξέσπασμα στη Wuhan στην Κεντρική Κίνα, τον Δεκέμβριο.

Ο πρώτος ασθενής με coronavirus στην Ιταλία διαγνώστηκε στις 21 Φεβρουαρίου, σε μια μικρή πόλη κοντά στο Μιλάνο, στη βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας.

Αλλά τα ευρήματα των Ιταλών ερευνητών, που δημοσιεύθηκαν από το επιστημονικό περιοδικό Tumori Journal, δείχνουν ότι 11,6% από τους 959 υγιείς εθελοντές που συμμετείχαν σε δοκιμή για τον καρκίνο του πνεύμονα, μεταξύ Σεπτεμβρίου 2019 και Μαρτίου 2020, είχαν αναπτύξει αντισώματα πολύ πριν τον Φεβρουάριο.

Διεξήχθη μάλιστα και περαιτέρω τεστ αντισωμάτων για SARS-CoV-2 από το Πανεπιστήμιο της Σιένα για την ίδια έρευνα με τίτλο “Απροσδόκητη ανίχνευση αντισωμάτων SARS- CoV-2 στην περίοδο προ πανδημίας στην Ιταλία”. Αυτό έδειξε ότι τέσσερις περιπτώσεις που χρονολογούνται στην πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, ήταν επίσης θετικά για αντισώματα που εξουδετερώνουν τον ιό, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι είχαν μολυνθεί τον Σεπτέμβριο, δήλωσε στο Reuters ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο Giovanni Apolone.

«Αυτό είναι το κύριο εύρημα: άνθρωποι χωρίς συμπτώματα όχι μόνο ήταν θετικοί μετά τις ορολογικές εξετάσεις, αλλά είχαν επίσης αντισώματα ικανά να σκοτώσουν τον ιό», ανέφερε ο ίδιος.

Και πρόσθεσε ότι «αυτό σημαίνει πως ο coronavirus μπορεί να κυκλοφορεί στον πληθυσμό για μεγάλο χρονικό διάστημα και με χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας όχι επειδή εξαφανίζεται, αλλά για να αρχίσει ξανά».

Ιταλοί ερευνητές ανέφεραν τον Μάρτιο ότι είχαν ανακοινώσει υψηλότερο από τον συνηθισμένο αριθμό περιπτώσεων σοβαρής πνευμονίας και γρίπης στη Λομβαρδία στο τελευταίο τρίμηνο του 2019, σε μια ένδειξη ότι ο νέος coronavirus μπορεί να κυκλοφόρησε νωρίτερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Το τέταρτο κύμα της πανδημίας πολιορκεί τη χώρα

Σε αρκετά υψηλά επίπεδα παραμένουν τα κρούσματα της πανδημίας στη χώρα, με τον Εθνικό...

Συναγερμός για γνωστά τουριστικά νησιά λόγω κρουσμάτων

Συναγερμός έχει σημάνει στους ειδικούς για την αύξηση του ιικού φορτίου σε γνωστά νησιά...

Μητσοτάκης με τον βασιλιά της Ιορδανίας: Δωρεά 150.000 δόσεων εμβολίου από την Ελλάδα

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον βασιλιά...

Αφήστε ένα Σχολιο