Ολοταχώς για lockdown η Ευρώπη

Μετά την Γαλλία και την Γερμανία, το φάσμα ενός γενικού lockdown γίνεται ολοένα πιο ορατό σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες, που καταγράφουν χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, στην προσπάθειά τους να ανακόψουν την ορμή του δεύτερου πανδημικού κύματος της Covid-19

Στη Γερμανία –ατμομηχανή της Ευρωπαϊκής οικονομίας– τίθενται σε ισχύ νέα μέτρα με μερικό lockdown για έναν μήνα. Στη Γαλλία ο Macron ανακοίνωσε δεύτερο καθολικό lockdown από την Παρασκευή σημειώνοντας ότι «τα μέτρα που λάβαμε αποδείχθηκαν ανεπαρκή για να φρενάρουν ένα νέο κύμα του coronavirus που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη».

Την ίδια ώρα, η Ιταλία μελετά το ενδεχόμενο επιβολής μερικού lockdown, όπως αποκάλυψαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Bloomberg, καθώς τα νέα κρούσματα εκτοξεύονται σε επίπεδα ρεκόρ και οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της χώρας έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Μάιο.

Μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας επέβαλαν και η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, αφού είχαν είδη αυξηθεί τα κρούσματα.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της Covid-19 στην Ολλανδία παρέμεινε επάνω από το όριο των 10.000 κατά τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας. Τα νέα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου ανέρχονται σε 10.264, λίγο κάτω από το ρεκόρ των 10.343 που καταγράφηκε στις 26 Οκτωβρίου.

Στην Ισπανία, η επαρχία της Καταλονίας ανακοίνωσε απαγόρευση εισόδου και εξόδου από τα όρια της Ισπανικής περιφέρειας για διάστημα 15 ημερών για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας. Η Καταλονία είναι ένα από τα hotspot της πανδημίας στην Ισπανία. Οι τοπικές αρχές έχουν επιβάλει ένα πακέτο σκληρών περιοριστικών μέτρων. Το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων παρατείνεται για ακόμη 15 ημέρες.

Η Σουηδία κατέγραψε 2.820 νέα κρούσματα του coronavirus κατά το τελευταίο 24ωρο, τον μεγαλύτερο αριθμό από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας. Το προηγούμενο 24ωρο είχαν καταγραφεί 2.400 νέα κρούσματα.

Πάνω από 20.000 ήταν τα νέα κρούσματα στην Πολωνία. Συγκεκριμένα η Πολωνία ανακοίνωσε 20.156 νέα κρούσματα κατά το τελευταίο 24ωρο και 301 θανάτους.

Αφήστε ένα Σχολιο