Στην Αθήνα την Δευτέρα ο Sergey Lavrov-Συνάντηση με Μητσοτάκη

Ιδιαίτερης σημασίας θεωρείται την δεδομένη χρονική στιγμή που η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις Τουρκικές προκλήσεις, η επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ στην Αθήνα και οι επαφές του με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα στις 26 Οκτωβρίου, δήλωσε η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ, Maria Zaharova.

«Στην Αθήνα ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα», πρόσθεσε η ίδια.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, κατά τη διάρκεια των επαφών με την Ελληνική ηγεσία «προβλέπεται να συζητηθούν οι τρόποι ενεργοποίησης του πολιτικού διαλόγου, η εμβάθυνση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, η ανάπτυξη των πολιτιστικο-ανθρωπιστικών σχέσεων.

»Επίσης, προβλέπεται να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων σε διεθνή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, στα Βαλκάνια και στον Καύκασο».

Η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι προγραμματίζεται η υπογραφή μνημονίου για τη διοργάνωση Έτους Ιστορίας – Ρωσία-Ελλάδα το 2021.

Αφήστε ένα Σχολιο