Οι περιοχές σε κόκκινο και πορτοκαλί συναγερμό

Με 43 από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας να μετρούν θετικά κρούσματα coronavirus, εκ των οποίων 2 (Κοζάνη, Καστοριά) βρίσκονται στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού και σε τοπικό lockdown και άλλες 17 σε πορτοκαλί συναγερμό, λίγο πριν το lockdown, και με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να πλησιάζει τα 900, είναι περισσότερο από προφανές ότι η χώρα έχει εισέλθει σε μια κρίσιμη καμπή της διαδρομής της μέσα στην πανδημία. Σε μια καμπή όπου είναι πιο ορατό από ποτέ το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός ελέγχου η πανδημία, με τους αρμόδιους από την πλευρά τους να αποδύονται σε μια τεράστια προσπάθεια για να μην ξεφύγει η επιδημιολογική κατάσταση.

Πλέον, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, υποχρεωτική είναι η γενικευμένη χρήση μάσκας, ενώ σε ισχύ τίθεται η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις 00.30 έως τις 5.00 το πρωί, στις περιοχές που βρίσκονται σε «πορτοκαλί» και «κόκκινο» συναγερμό.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται η Κοζάνη και η Καστοριά, ενώ στο «πορτοκαλί» βρίσκονται η Αττική, η Αχαΐα, η Ζάκυνθος, το Ηράκλειο, η Θήρα, τα Ιωάννινα, η Καρδίτσα, η Κέα, η Κύθνος, η Λέσβος, η Μύκονος, η Πέλλα, η Σάμος και τα Τρίκαλα.

Επίσης, στο Επίπεδο 3, δηλαδή σε «πορτοκαλί» συναγερμό, θα βρίσκονται και η Θεσσαλονίκη, η Βοιωτία, η Λάρισα και οι Σέρρες.

Αφήστε ένα Σχολιο