Μητσοτάκης: Μάσκα παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα στις επιβαρυμένες περιοχές

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού ανακοίνωσε σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα της Πέμπτης, ως το πρώτο μέτρο για την ανάσχεση της διασποράς του coronavirus. Παράλληλα, στις περιοχές που κρίνονται ως ιδιαίτερα επιβαρυμένες( σε κόκκινο και πορτοκαλί συναγερμό) απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 00.30 τη νύχτα έως τις 05.00 το πρωί. Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις έξι το πρωί του Σαββάτου. Από την εφαρμογή εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα, αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν έκτακτες καταστάσεις.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν είναι επιλογή του ένα γενικό lockdown και τόνισε ότι θα επεκταθεί η τηλεργασία. Παράλληλα, ο απευθύνθηκε ειδικά στους νέους ζητώντας τους να τηρήσουν τα μέτρα, παρά την κόπωση που αναγνωρίζει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων ότι, «τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων» και «είναι σαφές πως σε αρκετές περιοχές ο ιός μεταδίδεται, ήδη, με μεγάλη ταχύτητα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι και στη νέα αυτή υγειονομική κρίση η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιστέκεται καλύτερα από τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες», ωστόσο «όλα αυτά δεν αρκούν, το δεύτερο κύμα είναι σφοδρότερο. Επηρεάζει, πλέον, όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερα όμως τους νέους. Και διαπερνά περιφέρειες, πόλεις, ακόμη και συνοικίες».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι «οι επόμενοι μήνες προβλέπονται δύσκολοι. Και καθώς δεν αποτελεί επιλογή μου ένα γενικό «lockdown», απαιτούνται άλλου είδους μέτρα. Πιο έξυπνα. Πιο στοχευμένα. Και, τελικά, πιο αποτελεσματικά. Στόχος μας, συνεπώς, παραμένει όχι η απόλυτη αναστολή των δραστηριοτήτων μας. Αλλά η τοπική περιστολή των κινδύνων που τις απειλούν. Να συνεχίσουμε, δηλαδή, τους ρυθμούς της ζωής μας αλλά με βάση τους κανόνες που υποδεικνύουν οι ειδικοί. Κάνοντας μικρές παραχωρήσεις για να προστατέψουμε το μεγάλο αγαθό της υγείας».

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει, ασφαλώς, να στηρίζει επιχειρήσεις και εργαζόμενους που δοκιμάζονται από την υγειονομική κρίση», για να προσθέσει ότι «όμως, το οπλοστάσιό μας δεν είναι ανεξάντλητο. Και η εθνική οικονομία πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί για να τροφοδοτεί την κοινωνία, αλλά και την Υγεία. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο τρίμηνο».

Αφήστε ένα Σχολιο