Ομόλογα: Ακόμη χαμηλότερα του ρεκόρ της Πέμπτης η απόδοση του 10ετούς

Ακόμη χαμηλότερα από το ιστορικό ρεκόρ της Πέμπτης, υποχώρησε την Παρασκευή η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στη δευτερογενή αγορά, αγγίζοντας το 0,861%.

Ανάλογη πορεία ακολουθούν και άλλα ομόλογα της Ευρωζώνης, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή καταφύγια και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις παρεμβάσεις της στην αγορά. Τον Σεπτέμβριο μόνο μέσω του προγράμματος PEPP η ΕΚΤ αγόρασε σε ολόκληρη την Ευρωζώνη ομόλογα αξίας 67,3 δις ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό χαρτοφυλάκιο που έχει αποκτήσει μέσω του προγράμματος στα 571,3 δις ευρώ. Τον κύριο όγκο των ομολόγων η ΕΚΤ τον έχει αποκτήσει μέσω του προγράμματος APP, καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχειά της Τράπεζας το ύψος των ομολόγων που διακρατεί μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος αγγίζει τα 2,85 τρις ευρώ.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 441 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 203 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 0,88% έναντι -0,53% του αντίστοιχου Γερμανικού, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 0,41%.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς νωρίς το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ/δολ. κυμαίνονταν στο 1,1823 δολ. από 1,1757 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1795 δολάρια.

Αφήστε ένα Σχολιο