«Μετάλλιο» για την Ελλάδα: Τρίτη σε λίστα με τους καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη

Μπορεί η περίοδος να μην προσφέρεται για ταξίδια, ωστόσο το εξειδικευμένο Αμερικανικό site ταξιδιών F&W αποφάσισε να φτιάξει μια λίστα με τις χειρότερες και τις καλύτερες χώρες της Ευρώπης που μπορεί να επισκεφτεί κανείς και η Ελλάδα παίρνει μετάλλιο εμπιστοσύνης.

Η Ελλάδα με το φως και τη θάλασσα κερδίζει μια θέση στους τρεις δημοφιλέστερους προορισμούς στη γηραιά Ήπειρο. Ο τόπος που γέννησε τη δημοκρατία, τους Ολυμπιακούς αγώνες και έχει πάντα ήλιο, αναφέρει το δημοσίευμα που αποθεώνει την χωριάτικη σαλάτα και την Ελληνική γλώσσα.

Μια χώρα στα κυβικά της Ελλάδας και η οποία επίσης ταλανίστηκε κατά την οικονομική κρίση, η Πορτογαλία βρίσκεται μια ανάσα από την κορυφή των καλύτερων προορισμών στην Ευρώπη. Όπως σημειώνει ο αρθρογράφος, εκτός των άλλων, η Πορτογαλία είναι η τρίτη πιο φιλειρηνική χώρα στον κόσμο σύμφωνα με τον παγκόσμιο δείκτη Ειρήνης.

Τον μεσογειακό καιρό και τον ήλιο κερδίζει στα σημεία, σύμφωνα με το δημοσίευμα η Δανία, που για το Αμερικανικό άρθρο είναι ο καλύτερος προορισμός στην Ευρώπη. Το έγκλημα είναι σχεδόν ανύπαρκτο, η πρόσβαση στην παιδεία αβίαστη και οι πολίτες εκεί περνούν ελάχιστον χρόνο να αισθάνονται συναισθήματα όπως θλίψη για το μέλλον, αναφέρει το δημοσίευμα.

Στη Δανία, συνεχίζει το άρθρο, υπάρχει μια λέξη, το Janteloven που σε ελεύθερη μετάφραση είναι όλοι ίσοι και σημαντικοί και αξίζουμε ο ένας τον σεβασμό του άλλου. Αυτό την κάνει ένα εξαιρετικό μέρος να ζεις και ένα ακόμη πιο θεσπέσιο μέρος για να το επισκεφτείς, το καλύτερο – σύμφωνα με το δημοσίευμα – στην Ευρώπη.

Στην πρώτη πεντάδα περιλαμβάνονται η Ισπανία η οποία κερδίζει για την νόστιμη κουζίνα της και τον χαρακτήρα των ντόπιων που είναι σχεδόν πάντοτε πρόσχαροι και «έτοιμοι για πάρτι».

Και ακολουθεί η Πολωνία, για την οποία το δημοσίευμα τονίζει την απαράμιλλη φυσική ομορφιά και το γεγονός πως αποτελεί έναν πραγματικά οικονομικό προορισμό. Η λίστα κατατάσσει 15η τη Γαλλία, στη δέκατη θέση τη Γερμανία.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναπάντεχη αρνητική πρωτιά μεταξύ των προορισμών στην Ευρώπη.

Στην πρώτη θέση με τους χειρότερους προορισμούς βρίσκεται το Βατικανό. Ακόμη κι αν είσαι πιστός για ποιο λόγο να επισκεφτείς το κρατίδιο του Βατικανού; Είναι τόσος ο κόσμος που το μόνο πράγμα που πραγματικά βλέπει κανείς είναι ιδρωμένα κορμιά 10 εκατομμυρίων άλλων ανθρώπων που τους επετράπη η είσοδος την ίδια ώρα με εσένα. Αξιοθέατα όπως η Καπέλα Σιστίνα και η βασιλική του Αγίου Πέτρου σίγουρα αξίζουν, αλλά όπως το έθεσε και η Αμερικανική εφημερίδα Chicago Tribune, «ο υπερτουρισμός στερεί πολλά από τους μεγάλους θησαυρούς της ανθρωπότητας».

Ακολουθεί η Ρωσία. Σίγουρα υπάρχουν πόλεις όπως η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη που έχουν την γοητεία τους, αλλά μια έντονη πολιτική κατάσταση και ο κακός καιρός κάνουν την χώρα δύσκολο προορισμό στο σύνολό της, αναφέρει το άρθρο. Το δημοσίευμα παραθέτει και την ταξιδιωτική οδηγία της Αμερικανικής πρεσβείας που σημειώνει πως η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει ένα πολύ περίπλοκο καθεστώς για τους επισκέπτες στη χώρα.

Ακόμη πιο απωθητική για τους ίδιους κοινωνικοπολιτικούς λόγους είναι, σύμφωνα με το δημοσίευμα η Λευκορωσία, που βρίσκεται στην αμέσως επόμενη (χειρότερη) θέση με τις χώρες της Ευρώπης που θα επιθυμούσε κάποιος να επισκεφτεί.

Το πλούσιο πριγκιπάτο του Μονακό μπορεί να αποτελεί ονειρικό προορισμό στο μυαλό αρκετών, ωστόσο βρίσκεται μόλις τρεις θέσεις από την κορυφή των λιγότερο σαγηνευτικών προορισμών στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 32% του πληθυσμού του αποτελείται από εκατομμυριούχους. Ωστόσο, αυτό είναι και το μειονέκτημά του. «Παιδιά πλουσίων που νομίζουν πως οι νόμοι δεν τους αφορούν, αλλά και εκδηλώσεις όπως το Monaco Yacht Show που είναι απροσπέλαστα για όσους δεν είναι μια κάποιας οικονομικής επιφάνειας». Το άρθρο σχολιάζει πως είναι προτιμότερο να βρει κανείς κάποιο άλλο μέρος όπου η τσέπη του αντέχει την καλοπέραση.

Στην κορυφή της λίστας με τις λιγότερο ποθητές χώρες της Ευρώπης μετά το Μονακό, βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο. «Το φαγητό εκεί είναι χάλια, ο καιρός ακόμη χειρότερος», σημειώνει το δημοσίευμα που περιγράφει επίσης ένα ιδιαίτερα οξύ πολιτικό σκηνικό μετά την περιπέτεια του Brexit που δεν προσθέτει πόντους στη χώρα, σαν τουριστικό προορισμό.

Αφήστε ένα Σχολιο