Συγκρούσεις Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν – Αστάθεια στον νότιο Καύκασο

Συγκρούσεις Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν - Αστάθεια στον νότιο Καύκασο

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ δυνάμεων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για αστάθεια στον νότιο Καύκασο, έναν διάδρομο για τους αγωγούς που μεταφέρουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο στις παγκόσμιες αγορές.

Η προεδρία της αυτονομιστικής περιφέρειας του Αζερμπαϊτζάν Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία υποστηρίζεται από την Αρμενία, κήρυξε γενική επιστράτευση ως απάντηση σε μια εκτεταμένη επίθεση που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν.

Η περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανακοίνωσε πως 16 στρατιώτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

Οι εντάσεις μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν κλιμακώθηκαν την Κυριακή το πρωί με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για βομβαρδισμούς. Οι δύο πρώην Σοβιετικές χώρες βρίσκονται από καιρό σε σύγκρουση για την αποσχισθείσα από το Αζερμπαϊτζάν περιφέρεια του Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου ζουν κυρίως Αρμένιοι, και οι μεθοριακές συγκρούσεις έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες.

Αφήστε ένα Σχολιο