Κρίσιμο διάστημα για lockdown στην Αττική το επόμενο 10μερο

Κρίσιμο θεωρείται το επόμενο δεκαήμερο για lockdown στην Αττική, καθώς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η επέλαση του coronavirus στη χώρα, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων παραμένει σε υψηλό επίπεδο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ το λεκανοπέδιο συγκεντρώνει σχεδόν τις μισές από τις νέες διαγνώσεις της επικράτειας.

Το πρόβλημα αρχίζει να γίνεται σοβαρό στα νοσοκομεία αναφοράς του λεκανοπεδίου. Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε: «Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν για Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19». Η αρχή έγινε από το νοσοκομείο «Αττικόν», ενώ θα ακολουθήσει το «Γ. Γεννηματάς» και άλλα νοσοκομεία.

Δίνοντας μια ακόμη πιο δραματική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί με τον ιό στην Αττική, η κ. Παγώνη αποκάλυψε: «Αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19». Χαρακτηριστική ήταν και η εικόνα που έδωσε για την τελευταία εφημερία στον «Ευαγγελισμό»: «Εφημερεύαμε προχθές. Από τα περιστατικά Covid-19 που μπήκαν, τα μισά διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά».

Εκτός από την Αττική άλλες 29 περιοχές της χώρας βρίσκονται αντιμέτωπες με τον coronavirus και παρότι μετρούν κάθε μέρα μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων, αποτυπώνουν την ευρεία διασπορά του επικίνδυνου ιού.

Την ίδια στιγμή, ξεδιπλώνεται και υλοποιείται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των αρχών για την αντιμετώπιση του δεύτερου επιδημικού κύματος, με στοχευμένες παρεμβάσεις, κυρίως στην Αττική, οι οποίες θα κλιμακώνονται στο εξής εφόσον δεν ανακόπτουν την πορεία του ιού. Ζητούμενο όλων, όπως διαμηνύεται από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, είναι να ελεγχθεί η πανδημία χωρίς να εφαρμοστεί lockdown στην Αττική μια και ένας τέτοιος αποκλεισμός δραστηριοτήτων και μετακινήσεων για τον πληθυσμό του λεκανοπεδίου χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες ως ύστατη λύση για την ανάσχεση της πανδημίας.

Η καθολική χρήση μάσκας, σε εσωτερικούς όπως ισχύει σήμερα αλλά και σε εξωτερικούς χώρους, όπως και ο περιορισμός των μετακινήσεων για τα άτομα ηλικίας 65 χρόνων και άνω, παραμένουν τα δύο βασικά μέτρα που επεξεργάζονται οι αρχές για το επόμενο διάστημα.

Κρίσιμο διάστημα είναι οι επόμενες 10 ημέρες, όπως διευκρίνισε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, λέγοντας πως «η επίδραση των μέτρων που έχουν ληφθεί από την περασμένη Τρίτη θα αξιολογηθεί στο τέλος της άλλης εβδομάδας και θα καθορίσει την εφαρμογή περαιτέρω μέτρων».

Διαβάστε ακόμη: COVID-19: 346 νέα κρούσματα, 210 στην Αττική – 8 επιπλέον θάνατοι

Αφήστε ένα Σχολιο