Ισχυρό μήνυμα στέλνει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), της μεγαλύτερης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (στην οποία ανήκει και η ΝΔ), Manfred Weber, ζητώντας από το ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και αντιπρόεδρο της Κομισιόν Josep Borrell να προσέλθει στην Ευρωβουλή για να συζητηθεί η Τουρκική επιθετικότητα ενάντια σε Ελλάδα και Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο Βαυαρός πολιτικός κάνει λόγο για αλληλεγγύη στην Ελλάδα η οποία υπερασπίζεται σύνορά της και στην Κύπρο που υπερασπίζεται τα χωρικά της ύδατα έναντι της Άγκυρας.

«Μετά τις συνεχιζόμενες και επαναλαμβανόμενες επιθέσεις από πλευράς Τουρκίας κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, εμείς η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΕΛΚ καλούμε άμεσα σε συζήτηση με τον Josep Borrell. Η Ευρώπη πρέπει να σταθεί δίπλα στην Ελλάδα που υπερασπίζεται τα σύνορά της και στην Κύπρο που υπερασπίζεται τα χωρικά της ύδατα. Δεν θα δεχθούμε κανέναν εκβιασμό!», τονίζει μέσω Twitter ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς ευρωομάδας.

Αφήστε ένα Σχολιο