Αφήνιασαν τα Τουρκικά ΜΜΕ με την επίσκεψη της προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο Αγαθονήσι, το οποίο εμφανίζουν ως Τουρκικό έδαφος που ανήκει στο δήμο Αϊδινίου.

Από την Yeni Safak μέχρι την Sozsu, τα Τουρκικά ΜΜΕ μιλούν για Τουρκικά εδάφη υπό Ελληνική κατοχή και γράφουν: «Πρόκληση από την πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδας προς την Τουρκία. Επισκέφθηκε τη νήσο Εssek (Αγαθονήσι) που ανήκει στο νομό Αϊδινίου! Η Σακελαροπούλου πήγε με ελικόπτερο στο Τουρκικό έδαφος».

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, μιλώντας από το Αγαθονήσι, αναφέρθηκε στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, τονίζοντας πως η χώρα μας επιζητά την καλή γειτονία. «Δεν είναι διατεθειμένη όμως να απεμπολήσει κυριαρχικά της δικαιώματα ή να αποδεχθεί αμφισβητήσεις εθνικών εδαφών. Η διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί βασικό πυλώνα της εθνικής μας στρατηγικής», υπογράμμισε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

«Νιώθω τιμή και υπερηφάνεια που βρίσκομαι σήμερα στο Φυλάκιο του Αγαθονησίου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φρουρούς των συνόρων μας. Τους μαχητές της πρώτης γραμμής που με αποφασιστικότητα, ψυχραιμία, αυταπάρνηση και υψηλό φρόνημα υπερασπίζονται την εθνική μας ακεραιότητα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, χωρίς να πτοούνται από προκλήσεις και απειλές», σημείωσε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που ανακηρύχθηκε επίτιμη Δημότης του Αγαθονησίου και πρόσθεσε: «Χάρη σε σας, καθώς και στο σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, οι Έλληνες, όπου και αν βρίσκονται, μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς και σίγουροι ότι η χώρα μας είναι και θα παραμείνει πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Αφήστε ένα Σχολιο